Polityka prywatności sklepu internetowego i strony internetowej

  1. Szanując Twoje prawa oraz respektując ustawę o ochronie danych osobowych, zobowiązujemy się do zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych danych osobowych. Administrator danych, redaktor serwisu i prowadzący sklep został odpowiednio przeszkolony w zakresie przetwarzania danych osobowych.
  2. Administratorem Danych Osobowych jest Stanisław Stadnicki, prowadzący jednoosobową działalność gospodarczą pod nazwą Webinspiracje Agencja interaktywna, z siedzibą Zwycięstwa 85, 48-250 Racławice Śląskie. Nr rejestracji w GIODO: 22112/2015. Numer Regon: 160782790
  3. W naszym sklepie internetowym zbieramy następujące dane osobowe:
    1. Imię i nazwisko: o te dane prosimy podczas składania zamówienia. Potrzebne są do wysyłki towaru, spraw rachunkowych oraz kontaktu z Tobą
    2. Adres zamieszkania: potrzebujemy go do wysyłki towaru
    3. Adres e-mail: poprzez pocztę elektroniczną wysyłamy wiadomości związane z realizacją zamówienia. Jeśli jesteś subskrybentem serwisu co jakiś czas wysyłamy do Ciebie informację handlową
    4. Adres: ogólna informacja wynikająca z realizacji połączenia w Internecie, np. Adres IP. Wykorzystujemy go w celach statystycznych (np. do informacji demograficznych)
    5. Cookies: nasz sklep wykorzystuje technologię cookies w celu dostosowania serwisu do Twoich indywidualnych potrzeb i prawidłowej realizacji procesu zamówienia towarów. Możesz w każdej chwili zablokować przyjmowanie cookies. Nikomu nie udostępniamy Twoich danych.
    6. PESEL lub Numer NIP: tylko wtedy jak wyraźnie zaznaczysz, że chcesz otrzymać fakturę VAT z tymi danymi
  4. Podanie powyżej wymienionych danych jest konieczne w następujących przypadkach:
    1. Jeśli chcesz dokonać zakupów w naszym sklepie poprzez dokonanie rejestracji i założenie konta
    2. Jeśli chcesz zostać subskrybentem usługi newsletter, to jest, chcesz być informowany o nowościach w naszej ofercie.
  5. Każdy użytkownik naszego serwisu ma możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chce korzystać z usług oferowanych przez nasz serwis internetowy, a tym samym czy chce i w jakim zakresie udostępniać informacje o sobie. Jeśli z jakiś względów nie życzysz sobie pozostawienia swoich danych osobowych, masz prawo do ich usunięcia lub niekorzystania z naszego serwis.
  6. Żadne z danych nie udostępniamy osobom trzecim. Nie przetwarzamy poufnych danych osobowych, jak numery Twoich kart kredytowych czy dane dostępu do Twojego konta bankowego.
  7. Każdorazowo, kiedy rozpoczniemy pobierane danych informujemy o tym w formularzach. Ty wyrażasz zgodę i udostępniasz swoje dane zaznaczając odpowiednie pole checkbox
  8. Zgodnie z postanowieniami Ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. z 1997 r. Nr 133, poz. 883 z późn. Zm.) masz prawo poprawiania, uzupełniania, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia swoich danych osobowych. W tym celu korzystaj z właściwych zakładek serwisu internetowego lub prześlij email na adres: .

Wszelkie prawa zastrzeżone. Prawa autorskie © Stanisław Stadnicki 2005-2017
Powielanie, kopiowanie i rozpowszechnianie treści serwisu KolejPodsudecka.pl jest zabronione.
Serwis KolejPodsudecka.pl jest internetowym dziennikiem wpisanym do rejestru Dzienników i Czasopism

  • WebInspiracje
  • Stanisław Stadnicki